Tuesday, March 07, 2006

lev intenst

Ved flere anledningen den siste tiden har en tanke falt inn i mitt hode.
Lev intenst.
Og det har jeg sannlig funnet ut at jeg skal leve etter.
Så om jeg ikke har gjort det før, så fra nå.
Lev intenst.
Hva betyr så dette mantra som staker ut mitt liv?

13 Comments:

At 1:38 PM, Blogger Mari said...

Jeg føler for å leve litt mindre intenst kjenner jeg, det blir fort slitsomt! Jeg holder fast på mitt "ja til bra, nei til dumt"!

m

 
At 2:25 PM, Anonymous Anonymous said...

gleder meg til å ha en intens kveld med deg i morgen....

OKL

 
At 11:48 PM, Blogger Mac said...

mari, fortell. mindre? vil ikke det enten bli kjedelig eller noe du angrer på. vi har bare dagen i dag. hva gjør intenst slitsomt? har jeg gått på en skikkelig mantra-blem?

OKL, du er intens :)

 
At 11:55 PM, Blogger alliene said...

Intenst er et relativt begrep! To helger etter hverandre med party i småbarnstilværelsen er fort intenst! Mens det er helt hverdagslig i studenttilværelsen...

Inderlig, hjertelig, helhjertet - er det slik du mener? Eller kompromissløst, jeg-vil-ha-med-meg-alt?

 
At 12:01 AM, Blogger Mari said...

Jeg bare kjenner på at det fort blir mange tanker og følelser satt i sving når jeg griper dagen. Har en gang definert meg selv som "impulsiv, men tar ikke lett på ting". Det er en litt vanskelig kombinasjon og gjør nok at jeg kommer borti en del intense situasjoner som blir litt i overkant å håndtere, det har vel også ført til en viss dose anger... Akkurat nå har jeg behov for å bare kjede meg litt og det tror jeg ikke jeg kommer til å angre på!

m

 
At 12:21 AM, Anonymous Anonymous said...

Helhjertet er et bedre ord ja Alliene. å Leve intenst kan væåre litt "overkill"...

OKL

 
At 2:13 AM, Blogger Mac said...

intenst. ja et relativt begrep. mener det absolutt i betydning inderlig, hjertelig, helhjertet. men også litt det at jeg vil ha det med meg, liksom. ikke alle ting og aktiviteter. men essensen. jeg vil ha den med. intenst. jeg tror på de ærlige møter, de nære forhold, det pulserende. uten for stor plass til angeren, vurderingen, konsekvensvurderingen etc. mitt mantra søker å leve intenst, noe som er bredere enn tenke intenst, være intens, føle intenst, snakke intenst. altså leve.

for meg handler det
om å våge
om å være ærlig
om å være tilstede

 
At 2:15 AM, Blogger Mac said...

og også om å bare se ut av vinduet og nyte at man lever. på godt og vondt. det er så inderlig fett - og vi har det så inderlig godt!

 
At 2:21 AM, Anonymous Anonymous said...

jeg reiser til kongo i morgen, for å leve helhjertet og intenst;

okl

 
At 3:05 AM, Blogger Rambukk said...

Rambukk føler han lever intenst når han løfter blikket og nyter sola og skyene og tar et dypt magadrag av Livet. Han føler også han lever intenst når denne adferden introduserer ham for en blodig bråstoppp i en lyktestolpe! (Annema, jeg tror jeg skjønner hva du mener, og er helt enig)

 
At 4:12 AM, Blogger Mac said...

så sant man ikke tryner på veien, så ja, jeg tror vi forstår hverandre her mr rambukk. som om hjerte liksom av og til ikke har god nok plass der inne.

 
At 9:24 AM, Blogger Elling said...

Hm...blir jo mye hvilket innhold man fyller ordetmed. Jeg slutter meg nok litt til de som vil hevde at intenst kan bli litt slitsomt i lengden.

Men å leve helhjertet og tilstede er bra greier.

 
At 4:54 AM, Blogger Mac said...

leve ekte. leve ærlig. andre ord som på samme måte som intenst, bare datt ned i meg.

jeg liker det litt intense også :) må innrømme det. hektisk i positiv forstand.

får liksom bare sånne glimt av: Ååhhhhh det er jo bare så digg! håper dere alle får disse glimtene. kan leve lenge på dem :)

 

Post a Comment

<< Home